Ανασκόπηση Μεγάλης Εβδομάδας 2017 στην ενορία μας

20170413 203848

Με κατάνυξη συμμετείχε η ενορία μας κι εφέτος στα Πάθη του Κυρίου μας, ακολουθώντας την Πορεία του από τη θριαμβευτική είσοδό Του στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, το Γολγοθά, την Ταφή και την Ανάστασή Του.

 

Από την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, κάθε απόγευμα τελούταν η ακολουθία του Νυμφίου, ενώ αργότερα το βράδυ η ίδια ακολουθία τελούταν στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν και οι εργαζόμενοι. 

 

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

 

 

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη, τελέστηκε πρωινή θεία λειτουργία στις 5:00 για τους εργαζομένους και τους ταξιδιώτες στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής. Πλήθος πιστών προσήλθε από την πρώτη στιγμή στο Παρεκκλήσιο για να εκκλησιαστεί και να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 

Στις 7:30 το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως.

 

 

 

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας.

 

 

 Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε η Ακολουθία των Ωρών και κατόπιν ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως

 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ώρα 1:00 τελέστηκε η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στο Γαλγοθά έξω από το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

 

 

 

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου

Φωτογραφίες και βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πόλεώς μας μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.inmm.gr/inms/index.php/leitourgiki-zoi/enoriaka-nea-ekdiloseis/7333-akolouthia-tou-epitafiou-thrinou-2017

 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τελέστηκε θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στις 5:00, ενώ στις 7:30 τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στο Ναό της Μεταμορφώσεως.

 

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Αγίου Φωτός στον αύλειο χώρο του Ναού μας. Κατόπιν ξεκίνησε η Ακολουθία της Παννυχίδος, η μετάδοση του Αγίου Φωτός και στις 12:00 ψάλλαμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη! Τέλος ακολούθησε η Αναστάσιμη θεία λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους χριστιανών.

 

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.


Εκτύπωση   Email