Slide background
Slide background

20180223 194631

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η ακολουθία των Α' Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Οι ενορίτες, αλλά και ευλαβείς προσκυνητές, κατέκλυσαν το Ναό από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχουν.

Την ακολουθία ετέλεσε ο πρωτ. Σωτήριος Αλεβιζάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ενώ έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί απαρτιζόμενοι κυρίως από νέους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ναού μας.

Στο κήρυγμά του ο π. Σωτήριος ωμίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως πρότυπο της Ελληνίδας μητέρας και προστάτιδος της σήμερα βαλλόμενης ηθικά Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Κλείνοντας το λόγο του, τόνισε ότι η παρουσία της εικόνος Της στο κέντρο των Ιερών Ναών αυτές τις κατανυκτικές ημέρες που διανύουμε, μας ενισχύει στον αγώνα της νηστείας, της προσευχής και της εγκράτειας των παθών, με τελικό προορισμό το πέρασμά μας από τη φθορά στην αφθαρσία και τον άξιο εορτασμό της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Στη συνέχεια και περί ώραν 9.00 μ.μ. τελέστηκε δεύτερη ακολουθία των Α' Χαιρετισμών στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής για τους εργαζομένους.

Κάντε κλικ εδώ για το πρόγραμμα των Ακολουθιών των Χαιρετισμών εκάστης εβδομάδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

 

20180223 194401

© Copyright 2023 Ιερός Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως Back To Top