Πανήγυρις Μεταμορφώσεως 2016

Metamorfossi apogeuma 2016 21Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Μεταμορφώσεως στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό μας. Κατ' αυτόν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρος, ενώ μετείχαν Ιερείς από Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

  

 

Πατήστε εδώ για πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον πανηγυρικό εσπερινό.

 

Την κυριώνυμο ημέρα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική θ. λειτουργία ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου.

 

 

Για αναλυτικό ρεπορτάζ από τον πανηγυρικό όρθρο και θ. λειτουργία κάντε κλικ εδώ

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος  σε αυτόν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αλλά και όλων των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που φυλάσσονται στο Ναό μας στην οποία συμμετείχε ο Σεβασμιωτάτος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, Ιερείς διαφόρων Μητροπόλεων, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας μετά του δημοτικού συμβουλίου και μέγα πλήθος πιστών. Με την επιστροφή της Λιτανείας στο Ναό μας, τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανών στο Μεταμορφωθέντα Χριστό.

 

 

 Για εκτενέστατο ρεπορτάζ από το μεθέορτο Εσπερινό  κάντε κλικ εδώ.

 

 

Ευχαριστούμε τον κ. Πάρη Συμβουλίδη για την ευγενική παράθεση διαφόρων φωτογραφιών του από την πανήγυρη του Ιερού Ναού μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Σπύρο Παπαγεωργίου, αρθρογράφο του orthodoxia.info, για την ειδησεογραφική κάλυψη της πανηγύρεως.


Εκτύπωση   Email