Κοπή Βασιλόπιτας τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Συμβουλίων καί τῶν Φιλοπτώχων Ταμείων τῆς Μητροπόλεως μας 2019

IMG 8d15536628567b3503f9544b97cdc8e5 V

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό μας η κοπή της Βασιλόπιττας των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως της Μητροπόλεώς μας. Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος και έψαλε χορός πατέρων της Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως που εδρεύει στο Ναό μας, Πρωτ. Χρίστου Κυριακοπούλου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας μετά μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Με το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιττας. Κατόπιν ωμίλησε ο Σεβ. κ. Κύριλλος στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως, εφιστώντας τους την προσοχή ως προς την τήρηση των αντιστοίχων κανονισμών λειτουργίας. Επεσήμανε πως μοναδική πηγή εσόδων είναι ο οβολός των πιστών. Εξήγγειλε τη δημιουργία Εκκλησιαστικού κηροπλαστείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ενοριών. Κλείνοντας, εξήρε την εθελοντική προσφορά όλων των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως.

Στο τέλος, διένειμε σε όλους τη βασιλόπιττα. Το φλουρί κέρδισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Χρίστος Κυριακόπουλος.


Εκτύπωση   Email