Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022

a2
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, τελέστηκε πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του ομωνύμου Δήμου Αττικής.
Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ, όστις και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Σιναΐτου μοναχού Πορφυρίου κατά κόσμον κ.Παναγιώτη Φραγκάκου, Θεολόγου.
Συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολλιάρος κ. Πρόδρομος.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ αναφέρθηκε στην πολύχρονη γνωριμία με τον π. Πορφύριο, ο οποίος ως λαϊκός υπηρέτησε ευδοκίμως στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.
Τόνισε τον κοινό πνευματικό σύνδεσμο με τον αοίδιμο Γέροντα Αρχιμ.π. Ανανία Κουστένη και υπογράμμισε μερικές διδασκαλίες του Γέροντος περί της Ιερωσύνης.
 
 
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συνιεργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Πορφυρίου, ενώ του αποδόθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. 
Προ του τέλους της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροτέθησε Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως ευσεβείς νέους, άπαντες σπουδαστές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής που εδρεύει στο Ναό μας.

 
 

Εκτύπωση   Email