Λατρευτικές & εορταστικές εκδηλώσεις "Σωτήρεια 2018"

20180801 190456

1 Αυγούστου (πρωί)             1 Αυγούστου (απόγευμα)       2 Αυγούστου (απόγευμα)

3 Αυγούστου (απόγευμα)       4 Αυγούστου (πρωί)             4 Αυγούστου (απόγευμα) 

5 Αυγούστου (πρωί)              5 Αυγούστου (απόγευμα)       6 Αυγούστου (πρωί)

6 Αυγούστου (απόγευμα) 

 

Πρώτη ημέρα των Σωτηρείων. Το πρωί της 1ης Αυγούστου τελέστηκε θεία λειτουργία επί τη Προόδω του Τιμίου Σταυρού και στο τέλος η Ακολουθία του Αγιασμού.

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ενορία μας υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο της Οσίας Παύλας της Καρπασίτιδος, το οποίο εκόμισε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Σταθόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Πεύκης. Ακολούθησε Εσπερινός, Μικρός Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στο τέλος ωμίλησε ο π. Γεώργιος Σταθόπουλος με θέμα "Οι Άγιοι ως πρότυπα στη ζωή μας".

 

Τη δεύτερη ημέρα των Σωτηρείων το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών. Εν συνεχεία τελέστηκε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Τέλος, ωμίλησε o Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου οδ. Αχαρνών με θέμα "Άγιος Σπυρίδων, ο φίλος του Χριστού και των ανθρώπων".

 

 

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, τρίτη ημέρα των Σωτηρείων, η ενορία μας υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο της Οσ. Φωτεινής (Φωτού) της Κυπρίας, το οποίο εκόμισε ο Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκος, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Παντελεήμονος Φλωρίνης. Ακολούθως, τελέστηκε ο Εσπερινός και ο Μικρός Παρακλητικός Κανών, κατά τον οποίο ο π. Επιφάνιος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα "Κύπρος, η Αγία Νήσος".

 

Αργότερα το βράδυ και περί ώρα 9:30 τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Σαράντη Σαράντου, εφημερίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, ενώ έψαλε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού μας κ. Παύλου Χάρη.

 

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, που βρίσκεται στο Πνευματικό κέντρο του Ναού μας.

 

Την ίδια μέρα το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Κυριακής και ακολούθως το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Εν συνεχεία η κ. Ειρήνη Καππαή, φιλόλογος-αρχαιολόγος, ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα "Κύπρος: νήσος ηρώων και μαρτύρων". Στο τέλος, ο κ. Χριστοφίδης -στρατιώτης κατά την τουρκική εισβολή το 1974- διηγήθηκε ιστορίες εκείνης της περιόδου, όπως ο ίδιος τις έζησε.

 

Την παραμονή της Δεσποτικής εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, τελέστηκε στο Ναό μας ο όρθρος και η θ. λειτουργία. Ακολούθησε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας σε συνεργασία με τον (Σ.ΑΙ.Δ.Ο.Σ.Μ.Υ.) "Κωστάκης Μεσογίτης".

 

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε Μέγας, πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου. Σχετικό δημοσίευμα θα βρείτε εδώ: Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός Μεταμορφώσεως

 

Ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου. Περισσότερα εδώ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Μεταμορφώσεως

 

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως στις οδούς της πόλεως. Τα Σωτήρεια έκλεισαν και φέτος με τη Μικρή Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα.


Εκτύπωση   Email