Κατατακτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, 2019

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Αρκετοί μαθητές προσήλθαν στη Σχολή και εξετάστηκαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που αποτελείτο από τους:

1) π. Χρίστος Κυριακόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής της Μητροπόλεως,

2) Αθανάσιος Βουρλής, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και μουσικοδιδάσκαλος,

3) π. Ειρηναίος Νάκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μουσικοδιδάσκαλος,

4) π. Λάμπρος Ανδρεάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου-Χαλανδρίου,

5) κ. Αγγελική Μπαλή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τον όλο συντονισμό και την οργάνωση των εξετάσεων επιμελήθηκε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Αλεβιζάκης, υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και καθηγητής βυζαντινής μουσικής.

Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τους εξεταστές και τους παρευρισκόμενους καθηγητές.

Οι εξετάσεις επισφραγίσθηκαν με δημοτικά τραγούδια από το βετεράνο και μύστη της παραδοσιακής μουσικής κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου.

Ο π. Χρίστος Κυριακόπουλος, εν κατακλείδι, αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Σωτήριο και τους συνεργάτες του και το γραμματέα κ. Βενέδικτο Γαρουφαλή, Λαμπαδάριο της ενορίας, μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Κυρίλλου προς όλους, και ευχήθηκε καλή πρόοδο και πλούσια ψαλτική καρποφορία στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

 


Εκτύπωση   Email