Σεμινάριο 6ης Ιουνίου 2021

25b

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ομωνύμου Δήμου την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τα θέματα:

1) «Η τάξη της Ακολουθίας του καθημερινού Εσπερινού», με εισηγητή τον πρωτ. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου, Msc Βυζ. Μουσικολογίας, Υπ. Δρ. Λειτουργικής Α.Π.Θ., Καθηγητή Βυζ. Μουσικής

2) «Εορτολογία και Λειτουργική. Οι κινητές εορτές στη Λατρεία της Εκκλησίας. Γένεση, εξέλιξη και τελική διαμόρφωση», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Πανάγου, Θεολόγο - Λειτουργιολόγο, Υπ. Δρ. Θεολογία Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Βυζ. Μουσικής.

3) «Σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής», με εισηγητή τον κ. Παύλο Χάρη, Καθηγητή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης - Θεολόγο, Πρωτοψάλτη, Καθηγητή Βυζ. Μουσικής.

Στο τέλος του σεμιναρίου επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Διευθυντή της Σχολής, πρωτ. Χρίστο Κυριακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό της Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν διαδικτυακά πλείστοι Ιεροψάλτες και φίλοι της Βυζαντινής Μουσικής από το Κανάλι του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως στο Youtube:

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Εκτύπωση   Email